Drob: 5 retete pentru masa de Paste

Drob de pui

Drob de pui

1 / 5

Ingrediente:

-750 gr piept de pui
-½ kg pipote si inimi
-50 gr ficat
-150 g ceapa
-50-80 ml untdelemn
-100 ml smantana (se poate si fara)
-3-4 oua
-sare
-piper
-marar
-patrunjel

Mod de preparare:


Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in 5-6 linguri de untdelemn, apoi se adauga ficatul bine spalat , o lingurita de sare, cate un varf de lingurita din fiecare condiment macinat, lasand sa se prajeasca la foc mic acoperite, pana cand scade apa ce o lasa. Reci, se trec prin masina de tocat impreuna cu pieptul crud. La tocatura se adauga smantana, ouale intregi, cateva frunze de ceapa verde taiate in felii subtiri, cate o lingurita din verdeata preferata taiata marunt, sau din toate, dupa gust. Se amesteca bine si se pun in tava (direct, dupa ce am uns tava cu margarina si am garnisit-o cu hartie de copt sau in aluat), iar pentru decor putem pune in umplutura, la mijlocul ei, jumatati de oua fierte, contrastul dintre maroniu inchis, alb si galben fiind de efect, si se da la cuptor aproximativ o ora. Vom obtine un drob fin si gustos.

 

Drob de miel in aluat

Drob de miel in aluat

2 / 5

Ingrediente:

-maruntaie de miel
-400 g faina
-250 ml ulei
-5 oua
-2 legaturi de ceapa verde
-1 legatura de marar
-1 legatura de patrunjel
-miezul de la o franzela
-100 ml lapte
-sare
-piper

Mod de preparare:

Se pregateste un aluat fraged din faina, ulei si un ou, care se intinde intr-o foaie subtire. Maruntaiele fierte si date prin masina de tocat se omogenizeaza cu ouale ramase, ceapa si verdeata tocate marunt si cu miezul de franzela inmuiat in lapte si stors. Compozitia se asterne uniform pe mijlocul foii de aluat, dupa care se înveleste si se introduce la cuptor, la foc potrivit, intr-o tava unsa cu ulei. Se lasa pana se rumeneste.

Drob de miel cu pesmet si ou

Drob de miel cu pesmet si ou

3 / 5

Ingrediente:

-maruntaie de miel
-6 oua
-2 legaturi de ceapa verde
-1 legatura de marar
-1 legatura de patrunjel
-100 ml ulei
-100 g pesmet
-sare
-piper

Mod de preparare:

Maruntaiele se spala, se curata si se fierb in apa rece cu sare, apoi se scot si se lasa la racit. Ceapa si verdeata se curata, se spala si se taie marunt. Se dau maruntaiele prin masina de tocat, apoi se amesteca bine cu ceapa si verdeata. Se adauga, pe rand, 4 oua, cateva linguri de ulei, sare si piper dupa gust. Tava, dupa ce se unge bine cu ulei, se tapeteaza cu pesmet, apoi se intinde bine compozitia si se introduce in cuptorul incins, unde se lasa, la foc moderat, timp de 20 de minute. Dupa aceea, se bat bine cele doua oua ramase, se toarna peste compozitie, iar tava se introduce iarasi in cuptor, lasandu-se pana se rumeneste frumos.
 

 

Drob de miel in prapure

Drob de miel in prapure

4 / 5

Ingrediente:

-1 prapure de miel
-maruntaie (ficat, inima,
plamani) de miel
-2 legaturi de ceapa verde
-1 legatura de marar
-1 legatura de patrunjel
-4 oua
-100 ml ulei
-50 g unt
-sare
-piper

Mod de preparare:

Maruntaiele se spala, se curata si se fierb in apa rece cu sare, apoi se scot si se lasa la racit. Ceapa si verdeata se curata, se spala si se taie marunt. Se dau maruntaiele prin masina de tocat, apoi se amesteca bine cu ceapa si verdeata. Se adauga, pe rand, ouale, cateva linguri de ulei, sare si piper dupa gust. Intr-o tava bine unsa cu ulei, se asterne prapurul, spalat cu grija in prealabil. La mijloc se intinde umplutura, apoi marginile prapurului se aseaza deasupra, invelind-o uniform. Deasupra se pune untul, taiat in feliute subtiri, apoi se introduce tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste drobul. Se serveste ca aperitiv, cald sau rece, taiat in felii, cu ceapa verde sau ridichi.
 

 

 

Drob de miel in aluat

Drob de miel in aluat

5 / 5

Ingrediente:

-maruntaie de miel
-400 g faina
-250 ml ulei
-5 oua
-2 legaturi de ceapa verde
-1 legatura de marar
-1 legatura de patrunjel
-miezul de la o franzela
-100 ml lapte
-sare
-piper

Mod de preparare:

Se pregateste un aluat fraget din faina, ulei si un ou, care se intinde intr-o foaie subtire. Maruntaiele fierte si date prin masina de tocat se omogenizeaza cu ouale ramase, ceapa si verdeata tocate marunt si cu miezul de franzela inmuiat in lapte si stors. Compozitia se asterne uniform pe mijlocul foii de aluat, dupa care se înveleste si se introduce la cuptor, la foc potrivit, intr-o tava unsa cu ulei. Se lasa pana se rumeneste.
 

 

Drob de pui
Drob de miel in aluat
Drob de miel cu pesmet si ou
Drob de miel in prapure
Drob de miel in aluat

Rezumat

Drobul nu ar trebui sa lipseasca de pe nicio masa in ziua de Paste! Iti venim in ajutor cu 5 retete delicioase (potrivite pentru toate gusturile). Incearca una din retetele noastre de drob si te asiguram ca masa de Paste va fi completa!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri