Ingrediente:
-8 oua
-8 lig. zahar
-8 lg. faina
-un praf de copt
-sare
-zahar vanilat
Compozitia de branza:
-branza de vaci 500 gr
-4 oua
-sare
-zahar, zah. vanilat, es de rom
Mod de preparare:
Din 8 oua, 8 lg de zahar, 8lg faina, sare , un praf de copt si zahar vanilat faceti o compozitie ca pentru pandispan. Deci , separati ouale, albusurile se bat tare cu sarea si apoi cu zaharul, si vanilia apoi la sfarsit se adauga faina si se amesteca de sus in jos, usor, pana la incopporarea ei completa.
Se pregatesc forme de tort cu fundul detasabil, se pu foi de copt unse cu ulei, apoi se toarna compozitia in cele doua forme. Se da la cuptor pentru 10 min , la foc mediu, Intre timp se pregateste compozitia de branza. Branza se marunteste, se adauga ouale, zaharul, vanilia, es de rom si nuca de cocos sau gris pentru a se intari la copt si nu a se faramita la taiere.Aluatul dupa cele 10 min ,se scoate si se pune umplutura de branza si se mai da la cuptor inca 20 min.Se incearca cu o scobitoare daca s-a copt indeajuns.
Se scot pe un fund de lemn si se, lasa la ract . Am uitat sa mentionez ca dupa ce am pus umplutura de branza, din stafide am facut crucile deasupra. Sper sa va placa. Familia mea de cand fac pasca , dupa reteta mentionata mai sus , mananca tot si nu mai ramane colac din aluat nemancat. SA VA FIE DE FOLOS!