ghid pentru o viaţă împlinită

Cozonac pufos: 5 retete pentru Paste

slide-ul 4 / 5
Cozonac pufos: 5 retete pentru Paste: Cozonac clasic

Cozonac clasic

Ingrediente:

-4oua
-1kg faina
-60gr drojdie
-stafide
-rahat
-nuca
-cacao
-esente
-350gr zahar
-1 lingurita sare
-1 pachet margarina
-200 gr ulei
-250 gr lapte
- 4 lamai

Preparare:

Se face maiaua din putin lapte caldut, drojdie si putina faina (sa fie comp ca de clatite)se lasa la crescut. Intre timp se bate albusul cu zaharul pana se topeste, galbenusurile se amesteca cu esentele si lamaia si se toarna peste albusul batut. Dupa ce a crescut maiaua se toarna in ligheanul cu faina, se adauga stafide si incepi sa torni din compozitia care ai facut-o din ou si incepi sa framanti, treptat mai adaugi din compozitie, insa nu pe toata. Dupa ce ai rasturnat toata compozitia, framinti bine cam 1/2 ora apoi adaugi margarina si framanti iar pana se curata coca de pe mana si incepi sa pui putin ulei putin cate putin, se framanta aproape 1ora se lasa la crescut se intind doua bucati de coca se pune deasupra cacao cu putin zahar, rahat si nuca. Se ruleaza amandoua si apoi se impletesc, se aseaza in tava unsa cu margarina si se dau pe desupra cu ou batut,zahar si mac se mai lasa la crescut si dupa aceea se pun in cuptorul incins; se tin 1ora la foc potrivit.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cozonac pufos: 5 retete pentru Paste.

 
Setari Cookie-uri