Mancaruri de post

Prajitura de post cu mere

Prajitura de post cu mere

4 / 6

Ingrediente:

 1/2 cana faina Prajitura cu mere
1/2 cana gris
1/2 cana zahar
75 g margarina
1 lingurita praf de copt
2 plicuri zahar vanilat
1 cana nuci maruntite
4-5 mere
2 lingurite scortisoara


Mod de preparare:


Se amesteca faina, grisul, praful de copt, zaharul si zaharul vanilat. Se curata merele de coaja, se rad si se amesteca cu scortisoara. Margarina se taie in felii subtiri. Amestecul de ingrediente uscate se imparte in trei, cantitatea de mere se imparte in doua, iar margarina se imparte in trei parti egale.

Asamblare prajitura:


Se pune 1/3 din cantitatea de margarina pe fundul tavii, apoi 1/3 din amestecul uscat, jumatate din cantitatea de mere, inca 1/3 de amestec uscat, 1/3 felii cu margarina, restul merelor, restul ingredientelor uscate, restul cantitatii de margarina. Deasupra se repartizeaza nucile si se presara 1-2 linguri cu zahar. Prajitura se coace in cuptorul deja incins, timp de 35-40 minute. Se lasa sa se raceasca si abia apoi se portioneaza.

Sursa: truedelights.ro

Paste de post cu vinete coapte

Paste de post cu vinete coapte

5 / 6

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa


Ingrediente necesare:

 

500 g paste
2 vinete mari
1 ceapa mare
3 rosii
1 legatura de patrunjel
3 catei de usturoi
50 ml ulei
sare
piper
1lingura otet de vin
frunze de busuioc


Mod de preparare:

 

Se spala si taiem vinetele in cuburi. Le presaram cu sare si le lasam sa se scurga de zeama. Dupa ce s-au scurs, adaugam doua linguri de ulei, otet de vin si piper. Le amestecam bine si le coacem timp 40 minute. Este indicat sa le intoarcem pentru a se coace uniform.
Pastele se fierb in apa cu sare. Se clatesc cu apa rece dupa fierbere si se lasa la scurs.
Rosiile, usturoiul si ceapa se calesc in restul de ulei. Adaugam patrunjelul si busuiocul tocate marunt, apoi vinetele coapte. Le lasam pe foc pentru cateva minute. Apoi punem pastele si amestecand incet, le mai lasam pe foc vreme de cateva minute. Pofta buna.
 

Amestec mexican si ciuperci umplute

Amestec mexican si ciuperci umplute

6 / 6

In zilele de post, preparati acest amestec mexican si ciuperci umplute!

Timp de preparare: 20 - min

Dificultate: redusa
Ingrediente necesare:

 

1 cub margarina 50 gr.
450 gr amestec Mexican
300 gr. Ciuperci
8 ciuperci intregi
1 ceapa


Mod de preparare:

 

Se pune margarina in tigaie, se adauga ciupercile taiate julien, apoi adaugam amestecul Mexican, il fierbem la foc mic, timp de 20 minute, amestecand mereu. Ciuperci intregi se spala si se indeparteaza coditele. Punem ciupercile pe gratar bine incins, iar in interior punem un pic de delicat sau sare. Lasam pana se coc ciupercile. Intr-o tigaie punem un pic de ulei, o ceapa mica si coditele de ciuperci tocate marunt. Le calim un pic, apoi punem piper si sare. Asezam pe platou amestecul mexican, pe margine punem ciupercile umplute cu compozitia din tigaie din ceapa si ciuperci. Le ornam cum dorim.
Pofta buna! :)

Muffins de post

Muffins de post

1 / 6

Un desert excelent pentru zilele in care tineti post!

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa
Ingrediente necesare:

 

3 cup faina
2 cup zahar
2 lingurite bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
6 linguri cacao
3/4 cup ulei
2 cup apa rece
2 linguri otet alb
1 plic zahar vanilat


Mod de preparare:


Se amesteca faina, zaharul, cacao, bicarbonatul, un praf de sare, zaharul vanilat, uleiul otetul si apa.
Nu uitati sa stingeti bicarbonatul cu otetul.
Se pun in formele de briose tapetate cu faina sau in hartiile individuale.
Se coc la foc mediu cam 30 de minute sau pana iese scobitoarea curata.

*1 cup = 1 cana de 200 ml
cantitatile sunt ptr 24 de bucati

Salata de varza cu dressing de marar

Salata de varza cu dressing de marar

2 / 6

Ingrediente:


castraveti
ceapa verde
sare
piper
marar
ulei de masline
mustar frantuzesc


Mod de preparare:

Mai intai am pregatit salata de varza, 2-3 castraveti si 2-3 cepe verzi. Le-am amestecat bine, l-am condimentat cu sare si piper si le-am pus deoparte. Apoi am pregatit dressingul din o legatura de marar verde, ulei de masline si 5-6 linguri de mustar frantuzesc cu boabe intregi.

Sursa: amainbucatarie.blogspot.com/

 

Mancaruri de post: supa crema de spanac

Mancaruri de post: supa crema de spanac

3 / 6

Ingrediente:

1 ceapa Supa crema de spanac
3 catei de usturoi
5 cartofi
aproximativ 500 gr spanac
3 morcovi
putin ulei
sare dupa gust
seminte susan (optional)



Mod de preparare:

Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc in putin ulei. Cand ceapa devine sticloasa, se stinge cu apa si se adauga cartofii taiati cubulete si morcovii taiati pe jumatate in lung. Cartofii si morcovii se acopera cu 2 litri de apa si se lasa la fiert pana sunt gata. Se scoate morcovul si se lasa la racit. Se adauga in supa spanacul si se lasa sa dea in clocot putin, dar nu mai e necesar un timp mare de fierbere. Se ia de pe foc si se paseaza cu robotul sau blenderul. Morcovii scosi se toaca cubulete si se pot folosi pentru a dichisi fiecare portie, alaturi de susan. Puteti bineinteles sa folositi si morcovii cruzi, eu am preferat sa ii fierb pentru a aroma in plus si supa.

Sursa: amainbucatarie.blogspot.com/

 

Prajitura de post cu mere
Paste de post cu vinete coapte
Amestec mexican si ciuperci umplute
Muffins de post
Salata de varza cu dressing de marar
Mancaruri de post: supa crema de spanac

Rezumat

Iata cateva mancaruri de post absolut delicioase! Aceste mancaruri vin in ajutorul dumneavoastra pentru a satisface gusturile culinare ale intregii familii in perioada postului!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri