Rețeta de cozonaci pentru mașină de făcut pâine
Pentru că vor crește foarte mult și pentru că mașina de făcut pâine nu poate realiza și împletiturile specifice cozonacilor, vă recomandăm ca rețeta de aluat să fie preparată la mașină de făcut pâine, urmând ca apoi, după dospire, aluatul să fie preparat cu umplutură și răsucit pe blat, pentru a fi pus în tăvi care se dau la cuptor.
Rețeta pentru aluat de cozonac la mașină de făcut pâine
Veți pune în cuva mașinii de făcut pâine, respectând ordinea de mai jos:
115 ml lapte cald;
| 25 ml borș la temperatura camerei;
| 15 ml smântână la temperatura camerei;
| 35g unt topit;
| 50 ml ulei;
| 1 ou bătut;
| 50 g stafide;
| 125 g zahăr tos;
| Puțină sare;
| 400 g făină 000;
| 2 plic de drojdie uscată.
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
Mașina de făcut pâine se va seta la programul de aluat. Vă recomandăm să lăsăți de două ori pe acest prgram, ca aluatul să devină foarte pufos.
După terminare, aluatul se împarte în două, se întinde fiecare jumătate, se pune umplutura după gust, se rulează și se împletește aluatul, apoi se așează în tava pentru cozonac, pentru a se pune la cuptor, la foc mediu pentru 45 de minute sau până se rumenește.
Pentru umplutură există mai multe rețete, noi vă recomandăm următoarele ingrediente:
3 linguri de cacao;
| o fiolă cu esență de rom;
| 250 g de rahat tăiat cubulețe;
| 250 g de nucă măcinată;
| 100 g stafide;
| 150 g zahăr;
| 4 albușuri.
Poftă bună și Sărbători Fericite!
Sursa foto articol: Cristina.A/ shutterstock.com
Te-ar putea interesa și:
Editura Paul Editions lansează cartea „Grigoraș Dinicu și Bucurestii lăutarilor de altădată", de George Sbârcea - O călătorie în epoca de aur a muzicii românești
Baklavaua: O tradiție turcească respectată de secole
Despre momente dulci şi savoarea unei pasiuni împlinite, cu Lăcrămioara de la Brownerie
New York Roll, cel mai recent hit al patiseriei internaționale – la Angeline Cake Boutique
Chopstix începe o nouă poveste în Timișoara, la Iulius Town
Salata Green Goddess, rețeta care face furori pe internet
Pizza în 10 minute: Cea mai rapidă rețetă de pizza fără aluat
Mâncare asiatică și filme în aer liber, între 8 – 10 iulie la Asian Food Fest
Irina Loghin dezvăluie rețeta elixirului pe care îl bea în fiecare toamnă: cum prepară mustul cu hrean
Universul ceaiurilor. Cele mai inedite ceaiuri din lume
Salată cu tofu: 3 rețete delicioase și simple, de încercat în orice sezon
Sandwich-mic dejun: 3 idei sănătoase, gustoase și rapide!
Îl vei adora: 5 Moduri în care poți consuma TURMERICUL
Calatorie gastronomica: 12 deserturi divine de Craciun, care se servesc in diverse tari ale lumii
Cremă de zahăr ars - rețeta cu zahăr brut
Salatele: mese variate, colorate si sanatoase
5 rețete delicioase de limonadă
2 Retete Delicioase ca sa iti diversifici regimul de post
7 gustări dulci preparate rapid, fără efort
4 idei de mâncăruri sănătoase pe care le poți prepara pe grătar
Cum se prepară cea mai bună cafea la filtru
2 Rețete de desert pentru o masă de Crăciun de neuitat
Meniul sănătos de Crăciun: 5 rețete reinventate, dar la fel de savuroase pentru masa de sărbători!
Ce grăsimi bune consumăm iarna?
Cum să prepari smoothie-uri de vară cu merișoare și caju
7 recomandări pentru o digestie ușoară de 1 Mai
Prepararea termica schimba proprietatile alimentelor. Cum sa gatesti ca sa nu pierzi substantele nutritive
Reteta vegana simpla: Bile proteice fara zahar, cu cacao si cocos
Supa de fasole si chorizo
Prajeala fara miros in toata casa: 5 trucuri
| |