Pentru că vor crește foarte mult și pentru că mașina de făcut pâine nu poate realiza și împletiturile specifice cozonacilor, vă recomandăm ca rețeta de aluat să fie preparată la mașină de făcut pâine, urmând ca apoi, după dospire, aluatul să fie preparat cu umplutură și răsucit pe blat, pentru a fi pus în tăvi care se dau la cuptor.
Rețeta pentru aluat de cozonac la mașină de făcut pâineVeți pune în cuva mașinii de făcut pâine, respectând ordinea de mai jos:
Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
Mașina de făcut pâine se va seta la programul de aluat. Vă recomandăm să lăsăți de două ori pe acest prgram, ca aluatul să devină foarte pufos.
După terminare, aluatul se împarte în două, se întinde fiecare jumătate, se pune umplutura după gust, se rulează și se împletește aluatul, apoi se așează în tava pentru cozonac, pentru a se pune la cuptor, la foc mediu pentru 45 de minute sau până se rumenește.
Pentru umplutură există mai multe rețete, noi vă recomandăm următoarele ingrediente:
Poftă bună și Sărbători Fericite!
Sursa foto articol: Cristina.A/ shutterstock.com