În ton cu venirea ploilor de toamnă și a vântului nu tocmai prietenos, a sosit și perioada băuturilor calde. Ceaiul este considerat unul dintre cei mai buni prieteni ai organismului, mai ales când temperaturile de afară încep să scadă. Printre beneficiile acestei băuturi se numără: efectele calmante, hidratarea corpului, susținerea unei digestii normal, susținerea sistemul respirator, menținerea sănătății sistemului imunitar sau a altor organe interne.
Pasionații de ceaiuri își pregătesc din timp diversitatea de sortimente, astfel încât zilnic să se bucure de câte o aromă deosebită. Indiferent că te numeri printre persoanele de acest fel sau nu, ți-am pregătit în acest articol 4 ceaiuri cu adevărat speciale.
Ceylon tea - Originea acestuia este Sri Lanka și este considerat de multe persoane cel mai bun ceai din lume. Acesta poate fi negru, verde sau chiar alb, în funcție de procesul de producție. Planta de ceai sau Camellia sinensis stă la baza acestui ceai deosebit, alături de notele citrice. Printre beneficiile acestuia se numără prezența multor antioxidanți, menținerea sănătății inimii, dar și faptul că ajută la controlul zahărului din sânge.
| Mousse au Vin Rouge - Ceaiul este special datorită combinației de ingrediente. Acesta are o aromă delicată de vin roșu combinat cu fructe precum afine, vișine, coacăze negre, alte fructe de pădure și struguri.
| Tomato Mint Tea - Ceaiul sărat are ca ingredient principal roșia, fiind acompaniată de o aromă unică de mentă. Denumit și ceaiul mahmurelii, oamenii obișnuiesc să adauge ghimbir, sfeclă roșie și un strop de vodcă. Acest amestec spectaculos oferă note calmante de plante, vitamine și o aromă inedită. Multe persoane asociază acest ceai cu un cocktail faimos numit Bloody Mary.
| Bubble tea - Acest tip de ceai nou apărut a fost considerat o invenție distractivă. Originea lui este Taiwan și s-a bucurat foarte repede de popularitate în întreaga lume. Denumit și ceaiul rece cu bule, acesta este compus din lapte, fructe, bază de ceai și bile de tapioca masticabile. Pe lângă ingrediente se mai poate adăuga și caramel cu căpșuni și lămâie pentru a crea o aromă și mai senzațională.
Cum se prepară corect ceaiul, astfel încât să te bucuri din plin de el?
Pasul 1 - Alege un plic de ceai aromat după preferințele tale.
Pasul 2 - Acordă atenție apei pe care o folosești, deoarece joacă un rol foarte important. Asigură-te că o pregătești corespunzător utilizând un fierbator de apa, ceainic sau ibric. Ține cont și de faptul că vei avea nevoie de aproximativ 220 ml de apă pentru un pliculeț de ceai.
Pasul 3 - Pentru prepararea ceaiului, va trebui să îți rezervi între 2 și 5 minute pentru înfuzare. Dacă îți dorești o aromă mai intensă, poți lăsa pliculețul câteva minute în plus față de cum este indicat pe ambalajul acestuia.
Pasul 4 - După ce ai scos plicul, poți îndulci ceaiul cu 1 - 2 lungurițe de miere. Aceasta te va ajuta să obții o aromă și mai plăcută.
Pasul 5 - Lasă ceaiul să se răcească puțin înainte să îl deguști.
Pasul 6 - Savurează-ți băutura ascultând muzică, uitându-te la un film sau pur și simplu admirând vremea de afară.
Experimentează constant arome noi de ceai! Universul acestei băuturi este plin de surprize și include o diversitate de arome, așadar ar fi păcat să te rezumi doar la 2-3 tipuri încercate de-a lungul timpului.
Te-ar putea interesa și:
Editura Paul Editions lansează cartea „Grigoraș Dinicu și Bucurestii lăutarilor de altădată", de George Sbârcea - O călătorie în epoca de aur a muzicii românești
Baklavaua: O tradiție turcească respectată de secole
Despre momente dulci şi savoarea unei pasiuni împlinite, cu Lăcrămioara de la Brownerie
New York Roll, cel mai recent hit al patiseriei internaționale – la Angeline Cake Boutique
Chopstix începe o nouă poveste în Timișoara, la Iulius Town
Salata Green Goddess, rețeta care face furori pe internet
Pizza în 10 minute: Cea mai rapidă rețetă de pizza fără aluat
Mâncare asiatică și filme în aer liber, între 8 – 10 iulie la Asian Food Fest
Cozonaci pufoși și aromați pentru Crăciun: rețeta de preparare la mașina de făcut pâine
Irina Loghin dezvăluie rețeta elixirului pe care îl bea în fiecare toamnă: cum prepară mustul cu hrean
Salată cu tofu: 3 rețete delicioase și simple, de încercat în orice sezon
Sandwich-mic dejun: 3 idei sănătoase, gustoase și rapide!
Îl vei adora: 5 Moduri în care poți consuma TURMERICUL
Calatorie gastronomica: 12 deserturi divine de Craciun, care se servesc in diverse tari ale lumii
Cremă de zahăr ars - rețeta cu zahăr brut
Salatele: mese variate, colorate si sanatoase
5 rețete delicioase de limonadă
2 Retete Delicioase ca sa iti diversifici regimul de post
7 gustări dulci preparate rapid, fără efort
4 idei de mâncăruri sănătoase pe care le poți prepara pe grătar
Cum se prepară cea mai bună cafea la filtru
2 Rețete de desert pentru o masă de Crăciun de neuitat
Meniul sănătos de Crăciun: 5 rețete reinventate, dar la fel de savuroase pentru masa de sărbători!
Ce grăsimi bune consumăm iarna?
Cum să prepari smoothie-uri de vară cu merișoare și caju
7 recomandări pentru o digestie ușoară de 1 Mai
Prepararea termica schimba proprietatile alimentelor. Cum sa gatesti ca sa nu pierzi substantele nutritive
Reteta vegana simpla: Bile proteice fara zahar, cu cacao si cocos
Supa de fasole si chorizo
Prajeala fara miros in toata casa: 5 trucuri
|