În ton cu venirea ploilor de toamnă și a vântului nu tocmai prietenos, a sosit și perioada băuturilor calde. Ceaiul este considerat unul dintre cei mai buni prieteni ai organismului, mai ales când temperaturile de afară încep să scadă. Printre beneficiile acestei băuturi se numără: efectele calmante, hidratarea corpului, susținerea unei digestii normal, susținerea sistemul respirator, menținerea sănătății sistemului imunitar sau a altor organe interne.
Pasionații de ceaiuri își pregătesc din timp diversitatea de sortimente, astfel încât zilnic să se bucure de câte o aromă deosebită. Indiferent că te numeri printre persoanele de acest fel sau nu, ți-am pregătit în acest articol 4 ceaiuri cu adevărat speciale.
Cum se prepară corect ceaiul, astfel încât să te bucuri din plin de el?
Pasul 1 - Alege un plic de ceai aromat după preferințele tale.
Pasul 2 - Acordă atenție apei pe care o folosești, deoarece joacă un rol foarte important. Asigură-te că o pregătești corespunzător utilizând un fierbator de apa, ceainic sau ibric. Ține cont și de faptul că vei avea nevoie de aproximativ 220 ml de apă pentru un pliculeț de ceai.
Pasul 3 - Pentru prepararea ceaiului, va trebui să îți rezervi între 2 și 5 minute pentru înfuzare. Dacă îți dorești o aromă mai intensă, poți lăsa pliculețul câteva minute în plus față de cum este indicat pe ambalajul acestuia.
Pasul 4 - După ce ai scos plicul, poți îndulci ceaiul cu 1 - 2 lungurițe de miere. Aceasta te va ajuta să obții o aromă și mai plăcută.
Pasul 5 - Lasă ceaiul să se răcească puțin înainte să îl deguști.
Pasul 6 - Savurează-ți băutura ascultând muzică, uitându-te la un film sau pur și simplu admirând vremea de afară.
Experimentează constant arome noi de ceai! Universul acestei băuturi este plin de surprize și include o diversitate de arome, așadar ar fi păcat să te rezumi doar la 2-3 tipuri încercate de-a lungul timpului.