Iată 2 rețete de deserturi speciale și delicioase de Crăciun pe bază de cafea aromată.
Dacă ți se întâmplă să crezi că nimic nu poate fi mai bun decât o cafea, mai gândește-te o dată și inspiră-te din atmosfera Crăciunului. De la rețete rapide și simple la feluri care îți vor uimi oaspeții, gândește-te la o ocazie în care îți va face plăcere să pregătești ceva cu propriile mâini și intră într-o lume a tradiției și a ideilor originale, toate legate de un singur ingredient: cafeaua. Lavazza te poate ajuta să îți îndeplinești dorința de a găsi această idee specială, adăugând o notă unică Crăciunului tău și oferindu-ți două rețete speciale.
1. Panettone cu Zabaglione de cafea
Fie că pregătești o surpriză de dimineață, o cină plăcută alături de prieteni, un prânz sau o gustare delicioasă, renumitul cozonac italian Panettone (literalmente „pâine mare”) este alegerea perfectă pentru a însoți cele mai simple plăceri ale vieții italiene: să îi aduni pe cei dragi în jurul tău și să vă bucurați de momente frumoase împreună. Pentru a transforma Panettone într-o "rețetă" specială cu care să-ți surprinzi oaspeții, adaugă pur și simplu niște "Zabaglione" de cafea și serviți-le împreună.
Ingrediente
200 ml de cafea (espresso sau mocha)
| 30 ml de lichior de cafea Borghetti
| 6 gălbenușuri de ou
| 120 g zahăr brun
| 6 felii de panettone
| 250 g de înghețată
| Fructe de pădure
Mod de preparare
Separă gălbenușurile de albușuri și pune-le într-o cratiță împreună cu zahărul, apoi adaugă cafeaua și lichiorul.
Amestecă cu un tel și bate crema zabaglione într-un bain-marie până când amestecul devine moale și își dublează volumul.
Taie apoi felii de panettone și prăjește-le puțin pe ambele părți.
Mod de prezentare
Așază un strat de zabaglione pe farfurie și o cupă de înghețată deasupra. Pune restul de felii de panettone lângă acesta, decorează cu fructe de pădure și presară peste el zahăr pudră.
Te-ar putea interesa și:
Editura Paul Editions lansează cartea „Grigoraș Dinicu și Bucurestii lăutarilor de altădată", de George Sbârcea - O călătorie în epoca de aur a muzicii românești
Baklavaua: O tradiție turcească respectată de secole
Despre momente dulci şi savoarea unei pasiuni împlinite, cu Lăcrămioara de la Brownerie
New York Roll, cel mai recent hit al patiseriei internaționale – la Angeline Cake Boutique
Chopstix începe o nouă poveste în Timișoara, la Iulius Town
Salata Green Goddess, rețeta care face furori pe internet
Pizza în 10 minute: Cea mai rapidă rețetă de pizza fără aluat
Mâncare asiatică și filme în aer liber, între 8 – 10 iulie la Asian Food Fest
Cozonaci pufoși și aromați pentru Crăciun: rețeta de preparare la mașina de făcut pâine
Irina Loghin dezvăluie rețeta elixirului pe care îl bea în fiecare toamnă: cum prepară mustul cu hrean
Universul ceaiurilor. Cele mai inedite ceaiuri din lume
Salată cu tofu: 3 rețete delicioase și simple, de încercat în orice sezon
Sandwich-mic dejun: 3 idei sănătoase, gustoase și rapide!
Îl vei adora: 5 Moduri în care poți consuma TURMERICUL
Calatorie gastronomica: 12 deserturi divine de Craciun, care se servesc in diverse tari ale lumii
Cremă de zahăr ars - rețeta cu zahăr brut
Salatele: mese variate, colorate si sanatoase
5 rețete delicioase de limonadă
2 Retete Delicioase ca sa iti diversifici regimul de post
7 gustări dulci preparate rapid, fără efort
4 idei de mâncăruri sănătoase pe care le poți prepara pe grătar
Cum se prepară cea mai bună cafea la filtru
Meniul sănătos de Crăciun: 5 rețete reinventate, dar la fel de savuroase pentru masa de sărbători!
Ce grăsimi bune consumăm iarna?
Cum să prepari smoothie-uri de vară cu merișoare și caju
7 recomandări pentru o digestie ușoară de 1 Mai
Prepararea termica schimba proprietatile alimentelor. Cum sa gatesti ca sa nu pierzi substantele nutritive
Reteta vegana simpla: Bile proteice fara zahar, cu cacao si cocos
Supa de fasole si chorizo
Prajeala fara miros in toata casa: 5 trucuri
|