Dacă ți se întâmplă să crezi că nimic nu poate fi mai bun decât o cafea, mai gândește-te o dată și inspiră-te din atmosfera Crăciunului. De la rețete rapide și simple la feluri care îți vor uimi oaspeții, gândește-te la o ocazie în care îți va face plăcere să pregătești ceva cu propriile mâini și intră într-o lume a tradiției și a ideilor originale, toate legate de un singur ingredient: cafeaua. Lavazza te poate ajuta să îți îndeplinești dorința de a găsi această idee specială, adăugând o notă unică Crăciunului tău  și oferindu-ți două rețete speciale.


1. Panettone cu Zabaglione de cafea

Fie că pregătești o surpriză de dimineață, o cină plăcută alături de prieteni, un prânz sau o gustare delicioasă, renumitul cozonac italian Panettone (literalmente „pâine mare”) este alegerea perfectă pentru a însoți cele mai simple plăceri ale vieții italiene: să îi aduni pe cei dragi în jurul tău și să vă bucurați de momente frumoase împreună. Pentru a transforma Panettone într-o "rețetă" specială cu care să-ți surprinzi oaspeții, adaugă pur și simplu niște "Zabaglione" de cafea și serviți-le împreună.

Ingrediente

    200 ml de cafea (espresso sau mocha) 30 ml de lichior de cafea Borghetti 6 gălbenușuri de ou 120 g zahăr brun 6 felii de panettone 250 g de înghețată Fructe de pădure


Mod de preparare


Separă gălbenușurile de albușuri și pune-le într-o cratiță împreună cu zahărul, apoi adaugă cafeaua și lichiorul.

Amestecă cu un tel și bate crema zabaglione într-un bain-marie până când amestecul devine moale și își dublează volumul.

Taie apoi felii de panettone și prăjește-le puțin pe ambele părți.

Mod de prezentare


Așază un strat de zabaglione pe farfurie și o cupă de înghețată deasupra. Pune restul de felii de panettone lângă acesta, decorează cu fructe de pădure și presară peste el zahăr pudră.