O bautura racoritoare, slab alcoolizata si extrem de aromata. Sangria este atat de populara incat nu mai exista o singura reteta standard, ci fiecare poate personaliza bautura in functie de preferinte.

Pentru reteta standard aveti nevoie de:
- O lingura de zahar
- Sucul de la o portocala
- Sucul de la o lamaie
- Doua piersici decojite, fara samburi si taiate cubulete
- O portocala mare taiata felii rotunde
- O lamaie mare taiata felii rotunde
- 50 ml brandy/cognac sau orice bautura tare si aromata
- 150 ml apa minerala.

Amestecati toate ingredientele mai putin apa minerala intr-un bol pentru punch si lasati la frigider peste noapte. Inainte de servire, adaugati apa minerala.

Se serveste cu cuburi de gheata.

Puteti adauga si: capsuni, afine, mure, kiwi, gin, rom si suc de lime (lamai verzi).

Pentru o aroma mai fructata puteti inlocui taria cu lichior de caise sau piersici si puteti adauga ananas de la conserva cu tot cu sucul aferent.

 

Imagine: divya_