Daca pana de curand vinul rosu era cunoscut ca fiind "bun pentru femei, daca este baut de barbati" se pare ca adeptii lui Bahus au un nou pretext pentru a consuma alcool: acesta poate reduce riscul de cancer renal, sau cel putin asa sustin cercetatorii suedezi care au publicat rezultatele studiului lor in British Journal of Cancer.
Daca pana de curand vinul rosu era cunoscut ca fiind “bun pentru femei, daca este baut de barbati” se pare ca adeptii lui Bahus au un nou pretext pentru a consuma alcool: acesta poate reduce riscul de cancer renal, sau cel putin asa sustin cercetatorii suedezi care au publicat rezultatele studiului lor in British Journal of Cancer.

Cercetatorii de la Institutul Karolinska din Stockholm sustin ca vinul, berea, dar si bauturile tari scad cu aproximativ 40% riscul de cancer renal datorita unor substante continute de bauturile alcoolice, fenolii, care au proprietati antioxidante.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 2059 de subiecti - 855 cu cancer renal si 1204 sanatosi. S-a urmarit asocierea mai multor tipuri de bauturi alcoolice, in diferite concentratii.

Rezultate:

Specialistii au ajuns la concluzia ca:

* persoanele care consuma lunar o cantitate de 620 grame de etanol au un risc de a dezvolta cancer renal cu 40% mai mic fata de cei care nu consuma deloc alcool


* 2 pahare de vin rosu/saptamana sau 4 pahare de vin alb sau 2 pahare de bere tare reduc cu 40% riscul de cancer renal


* alcool poate proteja impotriva cancerului renal intr-o mai mica sau mai mare masura, insa are contraindicatiile si efectele sale nocive. Prin urmare acest studiu nu este un indemn la alcoolism!

sursa: www.healthy.ro

Va recomandam si alte articole de pe Healthy:

1. 8 trucuri pentru o masa sanatoasa
2. Slabeste prin autosugestie
3. Accelereaza-ti metabolismul in 6 pasi simpli
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri