Un mod simplu de a pregati un lichior delicios de portocale.

Ingrediente

  • 1 ½ l alcool
  • 750 ml apa
  • 1,2 kg zahar
  • coaja de la 5 - 6 portocale

Mod de preparare

Coaja de la portocale se rade si se pune intr-o sticla cu alcool si se lasa timp de cateva zile la macerat. Se pregateste un sirop din zahar si apa.

Dupa aceste zile, jumatate din lichidul obtinut se pune peste sirop si se lasa sa fiarba cateva minute.
Se lasa sa se raceasca si se toarna restul de lichid (jumatatea ramasa).

Dupa alte 4 zile in care este lasat in sticla (o damigeana mica) se strecoara printr-un tifon si se poate servi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri