Partea avantajoasa a acestui lichior de oua este data de faptul ca acesta poate fi folosit pentru prajituri sau se poate bea. Acest lichior provine din coloniile olandeze si initial pentru producerea acestuia se foloseau fructe de avocado pisate.

Partea avantajoasa a acestui lichior de oua este data de faptul ca acesta poate fi folosit pentru prajituri sau se poate bea.
Acest lichior provine din coloniile olandeze si initial pentru producerea acestuia se foloseau fructe de avocado pisate.

Ingredientele de care avem nevoie sunt urmatoarele:

- batoane de vanilie
- 450 g zahar
- 330 ml apa calda
- 22 de galbenusuri
- 350 ml alcool etilic
- 170 ml apa

Mod de pregatire

Miezul unui baton si jumatate de vanilie se scobeste si se dizolva in cantitatea de apa calda si zahar mentionate. Se lasa cateva minute sa se raceasca.

Galbenusurile se amesteca bine si apoi se dau printr-o strecuratoare. Peste aceste galbenusuri se adauga apoi apa si zaharul. Se amesteca in continuare si se pun si doua albusuri.

Alcoolul se amesteca bine cu 170 ml de apa si se toarna peste lichior. Toata compozitia se pune in sticle si se tine la rece.

Aveti grija sa folositi doar oua foarte proaspete. Ca alcool se poate folosi vodka.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Lichior de oua.