Daca sunteti dependenti de cafea aceasta spuma de cafea va poate trezi ori de cate ori aveti tendinta de a atipi.
Ingrediente
1 ½ lingura cafea
3 albusuri
4 foi gelatina
60 ml lapte
6 linguri zahar
sare
ciocolata rasa
Mod de preparare
Gelatina se pune intr-un vas cu apa rece pentru a se inmuia.
Laptele se varsa intr-o cratita cu 3 linguri de zahar si cafea. Lasati sa fiarba si amestecati incet. Dupa ce luati cratita de pe foc adaugati gelatina bine scursa si asteptati sa se topeasca.
Albusurile se bat bine cu zaharul ramas pana se formeaza o spuma tare care nu se desprinde de pe tel. Puneti 3 linguri de albus peste crema de cafea apoi adaugati restul albusului si amestecati de sus in jos pentru a evita lasarea spumei.
Spuma se pune in cupe si se tine la frigider timp de 2 ore.
Se poate servi ornata cu ciocolata rasa.