Vermut-café
1 pahar cu lapte
1 pahar de lichior de vermut
2 linguri de gheata pisata
Aceasta bautura este suficienta pentru doua persoane. Se amesteca ingredientele energic, iar bautura se serveste imediat ce a fost preparata.
Deliciu tropical:
2 banane mici taiate marunt
3 fructe de kiwi decojite si taiate in bucati mai mari
1 fruct mic de mango -maruntit
1 fruct mic de papaia -tocat
1 sfert de litru de suc proaspat de portocale
Aceste ingrediente se amesteca intr-un blender laolalta cu cateva cuburi de gheata. Compozitia trebuie sa fie cremoasa si omogena.
Iaurt cu caise
1 cutie de 500 grame de compot de caise
2 cutii de iaurt
4 linguri de zahar pudra
1 lingura cu coniac
Peste iaurt se adauga zahar si cateva caise din compot, amestecandu-se usor pentru a nu rupe caisele. Acesta compozitie se stropeste cu coniac.
Punci cald
250 grame zahar
3 pliculete de vanilie
500 ml apa
½ l ceai
½ l vin alb
130 ml rom
sucul proaspat de la o portocala
In apa se adauga zaharul si se fierbe, indepartandu-se spuma. Ulterior se adauga si celelalte ingrediente si se fierbe din nou. Bautura se serveste calda.