3 / 4

Peste la cuptor in sos de usturoi si vin

 Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru Peste la cuptor in sos de usturoi si vin:

  • 1/2 salau taiat felii
  • 1 ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • 150 ml vin
  • 200 ml smantana pentru frisca de la Lactilia
  • 1 lg tarhon
  • sare
  • cateva linguri faina integrala
  • ulei pentru prajit
  • cateva buchetele de broccoli si conopida
  •  

Mod de preparare peste la cuptor in sos de usturoi si vin:


Mai intai am sarat pestele, l-am trecut prin faina si l-am prajit putin intr-o tigaie cu putin ulei. Cand s-a rumenit, l-am asezat intr-un vas de yena. Intr-o alta tigaie am calit ceapa tocata fin si usturoiul dat pe razatoare. Am stins totul cu vin alb, am luat de pe foc si am adaugat smantana si tarhonul. Sosul astfel obtinut l-am turnat in vas peste peste si am dat la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute. La final am marit putin focul pentru a rumeni bine pestele.

Separat am fiert la aburi broccoli si conopida, pe care le-am servit alaturi de peste.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri