ghid pentru o viaţă împlinită

Cartofi cu lamaie la cuptor

O reteta interesanta de cartofi cu lamaie la cuptor

Ingrediente cartofi cu lamaie la cuptor:

  • 500 g cartofi noi Cartofi cu lamaie la cuptor
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 50 g margarina
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml apa
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • marar
  • patrunjel

Mod de preparare cartofi cu lamaie la cuptor:

Cartofii se curata de coaja, se spala, se taie in bucati mai mari sau se lasa intregi. Se unge cu margarina un vas termorezistent, se aseaza cartofii, se toarna peste ei apa si uleiul, apoi se condimenteaza cu sare, piper si busuioc dupa gust. Se acopera vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu si se da la cuptor pentru 15 minute. Se adauga zeama de lamaie, usturoi zdrobit si mararul tocat fin si se da din nou vasul la cuptor, fara capac, pentru inca 25-20 minute. Cartofii se servesc presarati cu patrujel verde deasupra, iar alaturi cu muraturi sau diferite salate.

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cartofi cu lamaie la cuptor.