ghid pentru o viaţă împlinită

Musaca de post

Iata o reteta de musaca de post foarte gustoasa!

Timp de preparare: 50 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru musaca de post:

  • cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • legume mexicane
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura faina
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare musaca de post:

Se curata morcovii si ceapa. Morcovii se dau prin razatoare. iar cepele se toaca marunt. Punem ceapa, morcovii si legumele mexicane la calit in putin ulei si condimentam cu sare si piper. Nu trebuie calite prea mult pentru ca vor avea timp suficient sa fiarba cat vor sta in cuptor. Curatam cartofii si ii taiem felii subtiri. Intr-un vas de Yena, uns cu ulei si tapetat cu faina asezam jumatate din cantitatea de cartofi taiati felii si ii condimentam cu sare si piper. Peste cartofi asezam amestecul de morcov, ceapa si legume, apoi acoperim cu restul de cartofi. Pisam usturoiul si il calim in ulei apoi adaugam o lingura de faina amestecand rapid si stingem imediat cu 300 ml apa calda. Amestecam pana cand se formeaza un sos nu prea gros dar nici prea subtire, condimentam cu sare si piper, apoi il turnam peste musaca. Dam musacaua la cuptor incins pana cind cartofii sint moi(aprox. 50 min.). Se servesc putin reci alaturi de muraturi.

O reteta propusa de: iulian dinu (garbo183926)

Aceasta reteta participa la Concursul Retete gustoase pentru postul Craciunului!! Click aici pentru a participa si tu!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Musaca de post.