ghid pentru o viaţă împlinită

Pilaf de post cu legume

O reteta delicioasa de pilaf de post cu legume

Ingrediente pilaf de post cu legume:

  • un pahar plin cu orez
  • cateva ciuperci proaspete sau o conserva de ciuperci Pilaf de post. Reteta pilaf de post
  • un pahar cu vin alb
  • 3 pahare pline cu apa
  • 2 cepe mici
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 morcov mare
  • sare
  • nucsoara
  • o bucatica generoasa de margarina
  • 1/4 lamaie

Mod de preparare pilaf de post:

Cepele se toaca marunt, usturoiul se piseaza, morcovul se da prin razatoarea mare si se calesc in margarina intr-o cratita. Dupa ce s-au rumenit se adauga ciuperci taiate si ele(daca sunt din conserva,nu uitati sa le scurgeti bine de saramura). Se calesc impreuna si se sting cu o cana de vin alb. Se adauga orezul,se completeaza cu supa sau apa, se condimenteaza si se lasa sa fiarba la foc mic in jur de 30 min,cum am precizat si mai sus,puteti continua gatirea in cuptorul incins.
La final stoarceti sucul de lamaie peste orez si amestecati bine,serviti ca atare sau langa o friptura,asta daca nu tineti post:)

Mai multe retete savuroase puteti gasi pe blogul poetagurmanta.blogspot.com

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pilaf de post cu legume.