ghid pentru o viaţă împlinită

Paste cu vinete coapte

Un deliciu rapid, consistent si elegant

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru paste cu vinete coapte:

  • 500 g paste
  • 2 vinete mari
  • 1 ceapa mare
  • 3 rosii
  • 1 legatura de patrunjel
  • 3 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1lingura otet de vin
  • frunze de busuioc

Mod de preparare paste cu vinete coapte:

Se spala si taiem vinetele in cuburi. Le presaram cu sare si le lasam sa se scurga de zeama. Dupa ce s-au scurs, adaugam doua linguri de ulei, otet de vin si piper. Le amestecam bine si le coacem timp 40 minute. Este indicat sa le intoarcem pentru a se coace uniform.
Pastele se fierb in apa cu sare. Se clatesc cu apa rece dupa fierbere si se lasa la scurs.
Rosiile, usturoiul si ceapa se calesc in restul de ulei. Adaugam patrunjelul si busuiocul tocate marunt, apoi vinetele coapte. Le lasam pe foc pentru cateva minute. Apoi punem pastele si amestecand incet, le mai lasam pe foc vreme de cateva minute. Pofta buna.

O reteta propusa de: Simona Cojocariu (simpet)

Aceasta reteta participa la Concursul Retete gustoase pentru postul Craciunului!! Click aici pentru a participa si tu!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Paste cu vinete coapte.