O reteta savuroasa de bors ucrainean

Ingrediente bors ucrainean:

  • oase de porc( cu putina carne si slanina pe ele) – 3 buc
  • cartofi – 3 buc
  • ceapa – 3 buc
  • morcov- 2 buc
  • sfecla rosie de marima potrivita – 2 buc
  • bulion – 2 linguri
  • rosii – 3 buc
  • ardei gras – 1 buc
  • varza – 1 buc, de aprox. 1 kg
  • marar – 1 legatura
  • patrunjel – 1 legatura
  • usturoi – 4 catei
  • sare si piper dupa gust.

Timpul de preparare bors ucrainean:

  • timp de fierbere a oaselor – 3 ore,
  • timp de preparare a acestui bors rusesc – 1 ora.

Mod de preparare bors ucrainean:

Pentru inceput luam oasele, le spalam bine si le punem intr-o oala incapatoare cu 5 litri de apa. Totul se lasa la foc mic pentru 3 ore, iar periodic se spumeaza.
Odata fierte oasele, curatam sfecla rosie, morcovul, ceapa. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei. Apoi dam prin razatoare sfecla rosie si morcovul, iar acestea se pun deasupra cepii calite. Dupa 5 minute adaugam si cele doua linguri de bulion si rosiile date prin razatoare. Lasam totul inca 5 minute pana isi schimba bulionul culoarea. Cartofii curatati ii taiem cubulete si le punem in oala. Tocam varza marunt si o punem in oala, iar dupa 10 min adaugam si legumele calite. Curatam ardeiul gras il taiem cubulete si il adaugam in oala. Lasam totul sa fiarba 10 min la foc incet. Potrivim de sare si piper. Iar acum secretul ce da gust borsului rusesc: curatam usturoi si il pisam. Il aruncam in oala, mestecam repede si stingem aragazul. Asezam capacul deasupra. Tocam marar si patrunjel marunt si le punem in oala, mestecam usor, iar apoi lasam totul sub capac 5 min. Servit cald cu putina smantana este un adevarata minunatie, Yannis toate cele 7 zile la rand vroia doar bors ucrainean rosu la pranz.

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul culinare.tv


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri