O reteta de peltea de gutui

Este foarte simplu de facut, singura parte mai tricky este determinarea momentului cand e gata. Dar cum avem deja experienta de la dulceata, nu-i chiar are mare filozofie.

Ingrediente peltea de gutui (4 borcane):

  • cotoarele si cojile ramase de la dulceata de gutui
  • 4 gutui intregi
  • 4 mere
  • 1 kg zahar

Mod de preparare peltea de gutui:

Cel mai bine ar fi ca pe masura ce curatati gutuile pentru dulceata sa puneti intr-un vas cu apa cojile si cotoarele, ca sa nu se inroseasca. Am taiat in bucati cele 4 gutui si cele 4 mere, le-am adaugat in oala si am adaugat apa cat sa le acopere si ceva in plus. Ca sa va faceti o idee, noi am inceput cu o oala de 7 litri, aproape plina, dupa cum se vede in imaginea de mai jos. Fierbem fructele, cu capac, timp de o ora, la foc potrivit. Strecuram lichidul intr-o oala mai mica, la noi ramasesera vreo 2-3 litri. Adaugam zaharul si amestecam pana se dizolva, tinand oala la foc mai mare. Dupa ce zaharul s-a dizolvat, fierbem la peltea vreo 1 ora jumatate - 2 ore, la foc potrivit. Dupa o ora si ceva incepem sa testam daca s-a inchegat. La fel ca la dulceata, picuram pe o farfurie cate o picatura de sirop, iar daca aceasta ramane ca o bobita, inseamna ca este gata.
Lasam sa se racoreasca pelteaua de gutui, indepartam spuma, iar cand nu mai este fierbinte o turnam in borcane sterilizate. Cand se raceste complet, dupa cateva ore de la turnarea in borcane, pelteaua se intareste si ajunge aproximativ la consistenta unui jeleu.

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri