ghid pentru o viaţă împlinită

Vinete picanta cu carne

O reteta gustoasa de vinete picanta cu carne

Ingrediente vinete picante cu carne de porc:

  • 300 g carne de porc vinete picante cu carne de porc
  • 2 vinete mici
  • 1 fir de praz
  • 3 catei de usturoi
  • 6-7 linguri sos de soia
  • sos chilli - dupa gust
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingurita zahar
  • jumatate pachet taietei de orez (120g)
  • 1 lingura ulei
  • sare, piper

Mod de preparare vinete picante cu carne de porc:

Taiem vinetele fasii lungi de 4-5cm si subtiri cam de 1cm. Daca exista samburi in vinete, ii indepartam. Punem vinetele in apa cu sare pentru vreo 30 - 45 de minute. Tocam carnea si o calim intr-un wok cu o lingura de ulei incins. Dupa ce carnea s-a albit, adaugam prazul tocat rondele si amestecam. Punem vinete, scurse de apa, sosul chilli si lasam sa fiarba acoperit vreo 4-5 minute, dupa care adaugam si usturoi pisat. Dizolvam amidonul in 200 ml de apa sau supa de legume/carne, amestecam cu sos de soia, piper, zahar. Turnam acest sos peste vinete si amestecam cateva minute. Daca e nevoie, mai adaugam sare, mie sosul de soia mi s-a parut suficient de sarat. Fierbem noodles-ii in apa cu putina sare, conform instructiunilor de pe ambalaj, ii scurgem si ii asezam pe farfurii. Deasupra lor asezam vinetele si servim imediat. O mancare foarte rapida si extraordinar de buna!

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul furnicuti.blogspot.com

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Vinete picanta cu carne.