O reteta savuroasa de vinete impanate cu usturoi

VInete impanate cu usturoi ... tot o reteta din categoria "simplu si bun"; de data asta, insa, un pic mai complicata, caci spre deosebire de supa crema de dovleac, pe care am lasat-o in oala sa fiarba si mi-am vazut de treaba o perioada, aici a fost nevoie sa supraveghez indeaproape "lucrurile". Dar a fost foarte usor, pentru ca am avut un ajutor de nadejde in Toni, care m-a ajutat sa curat usturoiul :).

Ingrediente vinete impanate cu usturoi:

  • 3 vinete mari
  • 5-6 catei de usturoi taiati feliute
  • o ceasca de sos de rosii
  • marar, patrunjel
  • sare
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare vinete impanate cu usturoi:

Am spalat vinetele, le-am taiat coditele si le-am facut zebre :) ; apoi, am taiat fiecare vanata in 8 bucati. Le-am sarat si am inceput procedura "impanarii" - cea mai plictisitoare parte; am facut un sant mic in 2 locuri pe fiecare bucata de vanata si am inserat cate o feliuta de usturoi. Simplu, nu?

Apoi, am incins putin ulei intr-o tigaie de teflon si am rumenit usor vinetele, pe toate partile; atentie la ulei, trebuie pus cu masura, altfel poti sa pui o gramada, ca vinetele absorb mult. Am scos vinetele rumenite si le-am pus pe hartie absorbanta, ca sa scap de eventualul surplus de ulei.

Le-am asezat apoi intr-o tava intinsa si le-am stropit cu sos de rosii; am pus marar si patrunjel pe deasupra si am turnat o ceasca cu apa. Tava a mers la cuptor, la 175 de grade, pentru ~ 1 ora. Pe parcurs, le-am tot intors de pe o fata pe alta, ca sa se rumeneasca uniform.

Se pot manca simple sau garnitura la cate-o fripturica :). Toni m-a ajutat la preparare, dar la masa, ba; n-a vrut sa guste :))

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul Oanei Savu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri