Timp de preparare: 30 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru galuste cu prune:
- 16 prune
- 3 linguri ulei
- 250 ml apa
- 250 g pesmet
- 250 g faina
- 1 lingura scortisoara
- 1 ou
- sare
Mod de preparare galuste cu prune:
Pui apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea pana da in clocot. Iei de pe foc si torni faina dintr-o miscare, amestecand energic. Lasi la racit, apoi pui oul amestecand pana la omogenizare. Aluatul obtinut, il faci sul din care tai 16 bucati, in care imbraci prunele, ( fara sambure ). Fierbi prunele in apa clocotita cu sare, la foc domol, iar cand se ridica la suprafata inseamna ca sunt gata si le poti scoate. Le tavalesti in pesmet , prajit in prealabil, in care ai pus zahar si scortisoara .
O reteta propusa de: MIREA DANIELA (dana77mirea)
Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor