O reteta delicioasa ce combina tortul de mere cu crema de zahar ars

O reteta foarte interesanta ce combina prepararea unui tort cu mere cu reteta pentru crema de zahar ars.

Ingrediente tort cu mere si crema de zahar ars:

  • 1 kg mere
  • 1 cana zahar
  • 1 lingura apa

Ingrediente blat:

  • 4 oua
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • esenta de vanilie

Ingrediente crema de zahar ars:

  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie

Mod de preparare tort cu mere si crema de zahar ars:

Se topeste zaharul amestecat cu apa, pana cand devine auriu. Se tapeteaza cu caramelul obtinut, tava de tort, imbracand si peretii acesteia. Se lasa sa se raceasca, apoi se aseaza merele, curatate de coaja si taiate in felii. Se da tava la cuptor pentru 10-15 minute, pana se inmoaie merele.

Mod de preparare crema de zahar ars:

Se bat ouale cu zaharul. Se adauga laptele si esenta de vanilie. Se toarna amestecul peste merele caramelizate si se da din nou tava la cuptor, pana cand se incheaga crema.

Mod de preparare blat:

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul, esenta si faina. Aluatul obtinut se toarna in tava. Tava merge din nou la cuptor, pentru 15-20 minute. Cand este copt, tortul se lasa sa se raceasca, apoi se rastoarna pe platou. Se decoreaza cu frisca si fulgi de migdale. Este foarte bun servit rece.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri