Timp de preparare: 2 ore (complexitate ridicata).
Ingrediente:
Pentru aluat: 1 kg faina de grau, 2 cubulete de drojdiuta proaspata(sau 2 pliculete drojdie uscata), 1 lingura zahar, 1 lingurita sare, 2 linguri ulei, apa calduta pt framantat (pt incepatoarele care nu au framantat aluaturi si nu sunt inca versate, cantitatea de apa necesara la framantat este egala cu 850-900 ml.).
Pt umplutura: 1,5 kg de varza proaspata, care sa caleste putin in ulei, se condimenteaza cu piper, sau ardei iute, marar verde tocat. Vara, eu pun si cate o rosie bine coapta, peste varza. Atentie, pe aluat punem varza calita care s-a racit deja.
Mod de preparare: se framanta un aluat din faina, drojdie, sare, zahar si apa cat cuprinde, se lasa un pic mai moale, cand este aproape terminat se pune uleiul si se mai framanta pana la incorporarea lui. Eu framant cu robotul, folosesc dispozitivele pt aluat. Se lasa aluatul la dospit. Dupa dospire, pe o planseta bine unsa cu ulei, se iau bucati de aluat (cam 100 g sa aiba o bucata)care se intind rotund (nu prea sunt rotunde ale mele) si pe jumatate se aseaza varza calita, apoi pliem placinta pe jumatate si o coacem in tigaie cu putin ulei, la foc mic pe ambele parti.
Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul dulcesarat.blogspot.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie