ghid pentru o viaţă împlinită

Tort cupola cu ananas

Un tort cupola cu ananas foarte racoritor si aspectuos!

Timp de preparare: 50 minute - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • 250 ml frisca
  • 500 ml iaurt
  • 250 g branza de vaci bine scursa
  • 25 g gelatina
  • 150 g zahar
  • 2 piersici tari
  • 850 g ananas din compot
  • 1 borcan mic compot de mandarine

Mod de preparare:

Se amesteca iaurtul, branza si zaharul. Se adauga gelatina dizolvata. Se omogenizeaza si se pun toate in frigider, 2 ore. Se scoate compozitia din frigider si se amesteca cu frisca batuta bine. Piersicile se taie feliute si se adauga in compozitie. Se amesteca bine. Luam un bol de salata sau un castron mare si punem o folie alimentara in el, astfel incat sa fie acoperit in intregine. Asezati feliile pe toata suprafata vasului. Pe fiecare inel de ananans se asaza cubuletele din mandarine. Se toarna compozitia. Putem sa punem, daca au mai ramas, mandarine sau felii de ananas taiate peste compozitie, dar sa fie bine uscate. Acoperim vasul si il dam la rece peste noapte sau cel putin 5 ore. Atunci cand se intareste rasturnati-l pe un platou si scoateti-i folia. Pofta buna!

O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)

Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tort cupola cu ananas.