O placinta cu zacusca atat de gustoasa si simplu de preparat!

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 400 g faina
  • 100 g margarina
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 ml apa
  • 1/2 lingurita otet
  • 800 g zacusca de ciuperci

Mod de preparare:

Se pregateste aluatul. Intr-un vas, se amesteca faina, sarea si margarina. Se adauga treptat apa calduta, amestecata cu otet. Se amesteca totul pana se obtine un aluat elastic, dupa care se lasa sa se odihneasca 30-45 minute la rece. Se intinde o foaie de aluat si se taie, in cercuri sau patrate, mai maricele. Pe fiecare bucata, se intind 2-3 linguri de zacusca, apoi se impatureste. Se inteapa usor aluatul. Se unge o tava cu margarina, se asaza placintele si se da la cuptor pentru 25-30 minute. Placintele se servesc calde sau reci cu fir de usturoi verde alaturi.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri