O reteta gustoasa de dulceata de pepene galben

Zilele astea am cumparat un pepene galben, de pofta, ca eu nu ma prea dau in vant dupa fructele cu indice glicemic mare. Si dupa ce a gustat dintr-o felie, amicului D. i-a venit chef de dulceata. Ca har, ca mar, pana la urma a trebuit să-i fac hatarul, ca si el imi suporta toanele, nu? :))

Asa ca am curatat pepenele de coaja, apoi de partea din mijloc cu samburi. Miezul l-am taiat cubulete mici.Am avut cca 1 kg de miez de pepene galben bine copt. Am adaugat 500 g de zahar si 2 pahare de apa si am pus totul la fiert la foc moderat.

Din cand in cand am amestecat usor cu o lingura de lemn, desi nu cred ca era neaparata nevoie.
Cand a scazut apa si siropul era legat, am inchis focul si am adaugat 2 felii de lamaie taiata sferturi. Am pus apoi in 3 borcane (insa unul era pe 3 sferturi plin) si am lasat sa se formeze o pojghita deasupra. Am capsat apoi borcanele si le-am dus la boxa, desi nu cred ca vor rezista mult acolo :) Gustul mi-a placut foarte mult, de aceea dulceata ramasa in al treilea borcan am si folosit-o la niste fursecuri pregatite pentru un picnic. Dar despre fursecuri, intr-o postare viitoare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Pofta buna! :)

Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri