Ghiveci national

O reteta traditionala gustoasa de ghiveci

Reteta aceasta este foarte lunga. Nu neaparat prin procedeul de pregatire - care este extrem de simplu - cat prin lista lunga de ingrediente.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de pui (eu am folosit pulpe si aripioare)
  • 500 gr cartofi
  • 200 gr ceapa
  • 500 gr morcovi
  • 200 gr telina Ghiveci national. Reteta ghiveci
  • 500 gr apa
  • 100 gr pasta de tomate
  • 300 gr fasole verde
  • 200 gr rosii proaspete
  • 200 gr conopida
  • ulei
  • 200 gr vin alb
  • patrunjel verde
  • 50 gr usturoi
  • boia
  • piper
  • sare

Carnea de pui se sareaza si se inabusa in ulei impreuna cu ceapa, boiaua si ardei. Se stinge cu apa si pasta de tomate. Separat se inabuse morcovii, telina, cartofii si apoi se adauga peste carnea de pui impreuna cu retsul legumelor. Se lasa sa fiarba pana s-a patruns carnea si legumele, intre timp se adauga sare, piper si patrunjel verde si se serveste.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ghiveci national.