ghid pentru o viaţă împlinită

Budinca de vinete

Pentru ca tot este sezonul lor, al vinetelor, va prezint o reteta delicioasa, de vara, cu vinete: budinca de vinete

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 1 vanata potrivita
  • 3 rosii
  • 5 cartofi
  • 100 ml bulion
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Am curatat cartofii, i-am taiat rondele, i-am rumenit in ulei de masline, apoi am stins cu bulionul si i-am mai lasat putin la fiert. Dupa ce s-au fiert i-am pus intr-un vas termorezistent si m-am apucat sa prajesc vanata. Am taiat-o rondele sau felii si am prajit-o in ulei de masline. Apoi am tocat ceapa si usturoiul marunt si le-am calit in uleiul ramas de la vinete, dupa care am adaugat sucul de rosii (cele 3 rosii le-am dat pe razatoare), sare si piper; am mai lasat putin la fiert pana s-a facut un sos. M-am intors la cartofi pe care i-am presarat cu frunze de patrunjel, apoi am turnat sosul peste ei. Am asezat feliile de vanata peste cartofi si am mai dat la cuptor pentru 15 minute.

O reteta propusa de: Andreea Mihaela Lazar (andu4bidden)

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Budinca de vinete.