Sunt foarte bune cu orice fel de dulceata sau gem.

Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 500gr faina
  • 1 pliculet de drojdie uscata
  • 1 plic de sare
  • 200 gr zahar
  • 2 oua
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • ulei
  • 1 borcan de dulceata de caise
  • 100 gr zahar pudra

Mod de preparare:

Se face o maia din faina, drojdie, sare, zahar, zahar vanilat si oua. Se framanta bine, iar la final se adauga putin ulei si se mai framanta inca 5 minute. Se lasa deoparte, iar cand coca si-a dublat volumul se fac turtitele. Se ia cate o bucata de aluat, se subtiaza cu sucitorul, se unge cu dulceata, apoi se unesc capetele, se preseaza bine pentru a nu se desface si se prajesc in ulei incins.Dupa ce s-au prajit pe ambele parti, se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.Pofta buna!


O reteta propusa de: Mihaela Grigore (mihagrigore)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri