O reteta interesanta de pilaf grecesc

Este inca o retetea din carnetelul meu. Nu am facut-o exact ca in "model", din doua motive: continea si ficat, ceea ce nu mi-ar fi placut la pilaf, si trebuia pus la un moment dat intr-un vas din acela cu gaura la mijloc de care nu am la indemana. Poate intr-o zi ma voi apuca de un mini-serial despre ustensilele de bucatarie de pe vremea lui Pazva :) ca vasul meu de atunci e, cantareste cateva kile si e aruncat prin boxa, pe undeva.

Eu am folosit o punga de pulpe de pui, 2 rosii, 2 cepe mari, o mana de ciuperci din conserva, o cana de orez, ulei, unt pt uns o forma rotunda, sare, piper, zeama de lamaie, patrunjel verde.

Metoda:

Orezul se spala si se pune la inmuiat in apa calduta. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, ciupercile se spala si se taie in 4 daca este necesar apoi se stropesc cu zeama de lamaie.

Ceapa se inabuseste in ulei si cand devine sticloasa se adauga pulpele de pui spalate si bine scurse de apa peste care se da putina sare. Se lasa la rumenit. Rosiile se taie cubulete si cand carnea este patrunsa, se adauga ciupercile si rosiile. Se potriveste de sare si piper.

Intre timp o forma rotunda se unge cu unt. In ea se pun pulpele de pui sub forma de cerc, in interiorul acestui cerc se pun ciupercile, rosiile si ceapa calita, iar la exterior orezul inmuiat. Se mai da un praf de sare si se adauga unul-doua pahare de apa.
Forma se da la cuptorul incins la foc mediu timp de o ora, sau chiar mai mult. Daca mai trebuie apa, se mai adauga. Eu am mai pus inca doua pahare de apa dupa 30 de minute de stat la cuptor. Cand a fost gata, am scos sa se raceasca si apoi am servit cu verdeata proaspat tocata pe deasupra.

Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri