Ingrediente aluat:
- 500 grame smantana
- 500 grame untura(putin topita)
- faina cit cuprinde(atit cit credeti ca aluatul se poate intinde)..nu am idee in grame,dar data viitoare cind vom presta atunci o voi masura.
Mod de preparare aluat:
1.se framinta toate ingredientele
2.se imparte in 3 parti egale
3.se intinde o foaie foarte subtire.
4.se unge cu untura topita
5.se ruleaza sul cit mai strins.
7.se baga la frigider pentru 30min-1 ora.
8.se scoate afara,si se taie rondele de circa 1 cm. (ex.)
9.se intinde fiecare rondea foarte subtire.
10.se adauga umplutura la alegere
Umplutura:
Albusurile se bat pana se fac spuma tare,se adauga nuca macinata si dulceata de caise. Apoi se aseaza la marginea cercului putina umplutura pe fiecare rondea intinsa,si cu ajutorul maine se ruleaza ca un cornulet.
se baga la foc 180 C pentru 20 minute(depinde de cuptor)
Mai multe retete interesante puteti gasi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie