2 / 6

Tort raw vegan

In bucataria cruda si vegana nu exista faina, zahar, lapte, oua si ceea ce rezulta de obicei din combinatia lor, dar exista curmale, seminte, avocado, cacao – tot ce ne trebuie adica sa facem un tort pe principiul blat, crema, umplutura.

Blatul l-am facut cu 2 cani mari de nuca, 1 cana de cacao cruda si organica (merg si variantele bio de la supermarket) si pentru a fi dulce 1 cana de curmale fara samburi. Ele ajuta si la “legarea” compozitiei, asa ca, in timp ce totul se amesteca si faramita in food processor, eu am mai pus cateva peste cantitatea initiala ca sa fie compozitia lipicioasa. Asta a durat cu totul 10 minute si aici includ si faptul ca am spalat vasul de la food processor!
Apoi am facut si crema de ciocolata: 1 avocado l-am amestecat cu blenderul vertical (ca e cel mai facil) alaturi de o jumatate de cana de cacao si miere dupa gust. La mine gustul a fost vreo trei sferturi de cana, dar e cel mai bine sa ne orientam dupa preferintele propriile!

Am luat apoi un platou si o forma de plastic rotunda (luata intr-un set cu alte forme de la Ikea, my love) si am transferat acolo o jumatate din cantitatea de blat. L-am intins cu mainile mele si ale Alexiei si ne-am concentrat pe ganduri pozitive si pline de iubire pentru toti cei care urmau sa manance din tortul de ziua mea. Am facut deci prima jumatate rotunda a tortului, am uns-o cu crema de ciocolata din abundenta, din care de fapt n-am mai pastrat decat foarte putin pentru decorul final. Dupa care am adaugat tot paharul de zmeura, dar va zic ca la sigur mergeti cu doua pahare. Nu fiti zgarciti ca mine!!! A urmat a doua jumatate de blat si pe urma the final touch.

Pentru ca lucram in echipa, finalul i-a apartinut lui Raul: el a uns tortul cu putina crema ramasa, a ridicat inelul de plastic care a dat tortului forma lui de tort rotund, apoi a plasat strategic cateva frunzulite de menta, vreo 5, hai 6 zmeurici si cativa fulgi de cocos bio. Ideea geniala a fost ca marginile sa le tapeteze cu cacao nibs – astea sunt boabe de cacao crude sfaramate – au aratat excelent, asa cum se poate vedea cu ochiul liber in fotografia atasata!

Pentru incheiere: prepararea tortului a durat vreo 30 de minute, give or take, ca doar nu va inchipuiati ca stateam doar in bucatarie de ziua mea!

O reteta propusa de blogul crazygoodraw.blogspot.ro

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri