O reteta savuroasa de pui umplut a la Liana

Asta pentru ca aseara ne-am strans toti la Liana, si am primit cadouri de la Secret Santa (cadouri frumooooase, but more on that later ::D), si ne-am uitat la Love Actually... a fost o seara minunata!

Also, Liana a combinat vreo 3 retete de pui la cuptor/umplut, si a venit cu ideea pentru puiul de fata. Miam-Miam - ce bun a fost! Cat a stat la cuptor, adica exact cat a durat Love Actually, nu am facut decat sa stau cu ochii pe ceas, salivand de pofta.

So, sa va spun despre ce e vorba:

Ingrediente - pentru umplutura:

  • 3 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 75 g unt
  • 150g bacon taiat bucatele
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte
  • frunzulite de salvie, cimbru, rozmarin, dafin (proaspete, daca se poate)

+ un pui, 5-6 catei de usturoi, un mar, o mandarina + extra unt si ierburi aromate (salvie, rozmarin, cimbru, dafin)

Am calit in 75 g de unt ceapa si usturoiul tocate marunt. Dupa 10 minute, am adaugat baconul, si apoi painea inmuiata in lapte si maruntita + ierburile aromate. Am potrivit de sare si piper si am stins focul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu te mai mulțumi cu puțin! Meriți tot ceea ce este mai bun! Cum să alegi componente pentru baia ta Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

In timpul asta puiul a avut parte de o sedinta extinsa la spa - a fost spalat, exfoliat, i-am facut un lifting desprinzandu-i toata pielea de carne (ca sa facem loc pentru umplutura, u see?), in cavitate am bagat un mar si o mandarina taiate in sferturi, + cateva bucatele de unt, inca niste ramurele de rozmarin si salvie si cativa catei de usturoi nedecojiti.

Cand umplutura s-a racit, am introdus-o (intr-un mod foarte gingash) cu o ligurita intre piele si carne.... pana am obtinut un pui de 2 ori mai mare decat la inceput ;)

Am mai uns puiul cu un pic de ulei de masline si apoi l-am asezat in tava, impreuna cu vreo 6 cartofi taiati mai mare, 5-6 catei de usturoi nedecojiti, 3 morcovi taiati in segmente si 2 mere taiate in sferturi (nu ridicati din spranceana la mere, sa stiti ca pe ele a fost batatie mare de tot) + ce mai ramasese din rozmarin si salvie.

Atunci când nu vine nimeni, strigă-L pe Dumnezeu! Horoscop Aprilie 2023: A doua lună a primăverii ne aduce putere interioară, transformare vindecătoare și iubire Locuri superbe de vizitat cu cei mici în Dublin, Irlanda, cunoscută ca Insula de Smarald

Sarati, piperati, mai picurati un pic de ulei de masline si peste legume, si bagati la cuptor, intai la foc mare pentru 10-15 minute, apoi la 180 grade. La noi a fost gata in 2 ore ( 2 orre luuuuuuuungi), dar depinde si de cat de mare e pasarea.

Din 30 in 30 de minute, l-am scos din cuptor ca sa il ungem cu sosul din tava - sa fim extra siguri ca o sa fie crocant si perfect ;)

Well.. asta a fost povestea... Concluzie : Yummy Yummy Yummy I have Love in My Tummy :D

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri