4 / 5

Supa-crema de spanac

Ingrediente necesare pentru supa-crema de spanac:

  • spanac – o jumatate de kilogram
  • - o ceapa taiata marunt
  • - unul – doi catei de usturoi
  • - liezon din 1 galbenus si doua linguri de smantana
  • - supa – 1 1/2 l
  • - doua linguri de faina
  • - ulei sau unt
  • - sare, piper, nucsoara
  • - crutoane din paine prajita

Mod de preparare supa-crema de spanac:

Taiem marunt ceapa si o prajim in unt sau ulei. Adaugam faina si o prajim, mestecand sa nu se arda si sa nu se coloreze. Adaugam supa (sau, in lipsa acesteia, apa calduta), o dam in fiert, adaugam spanacul curatat si bine spalat. Cand acesta s-a fiert, il maruntim cu un blender de mana. Il repunem pe foc si facem un liezon de galbenus si smantana in care turnam treptat cate linguri supa de spanac fierbinte, mestecand pana se omogenizeaza. Turnam liezonul cu atentie in oala, potrivim gustul cu sare, piper, nucsoara, usturoiul zdrobit. Se mai fierbe cateva minute la foc foarte mic si o servim cu crutoane de paine prajita.

Cititi mai multe retete pe blogul casutalaurei.blogspot.com

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri