O retete gustoasa de pizza rapida facuta in casa

Se pune faina intr-un bol, se adauga sarea, piperul, uleiul de masline, coriandru. Se amesteca ingredientele. Se face o movilita, cu o gaura in mijloc, in care se pune drojdia, dizolvata in apa calduta. Se amesteca cu degetele, faina cu apa. Se plamadeste aluatul, cu mainile, 15 minute, pana coca capata consistenta si aluatul nu se mai lipeste de maini.

Aluatul se tine, la rece, in frigider, 20 de minute. Aluatul rece, se imparte in 3-4 bucati, dupa cat de mare este tava, in care vei pregati pizza. Aluatul se intinde intr-un strat subtire, de 2-3 mm, cu degetele, din aproape in aproape, pe o planseta, pe care ai pus faina, pana aluatul capata forma si dimensiunile tavii.

Se aseaza aluatul pe fundul intors, al tavii de inox. Se unge aluatul cu sucul de rosii. Peste sucul de rosii se pune umplutura de pizza, in combinatia pe care o doreste fiecare.Tava de inox, mai groasa, se introduce in cuptorul incins, la foc mare, pentru 10-15 minute. Se urmareste, prin geamul cuptorului de la aragaz, rumenirea preparatului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY

Secretul secretelor ! Prin intoarcerea tavii de inox, cu fundul in sus, caldura se va repartiza uniform si se va mentine pe peretii tavii, iar coacerea aluatului va fi rapida si uniforma. :P

Pizza se poate obtine crocanta sau usor rumenita, dupa gustul fiecaruia.

Umpluturile pentru pizza pot fi pregatite in prealabil. Ciupercile se pot folosi crude sau se pot cali impreuna cu ceapa si usturoi. Carnea tocata se poate cali in ulei de masline. Pestele crud se poate cali in ulei de masline cu putin usturoi si rozmarin. Carnea macra, taiata in felii subtiri se caleste in ulei de masline. Legumele si mezelurile se pun deasupra sucului de rosii, taiate in felii subtiri. Fructele de mare si file-ul de peste congelat se decongeleaza prin soc termic, in apa fiarta, in care s-a pus sare grunjoasa.

La pizza merge de minune o salata de sezon, din legume proaspete (rosii, castraveti, ceapa, ardei, verdeata).

Un pahar de vin, de care ai prin casa ajuta la digestie si destinde corpul, pentru un somn odihnitor. Nici un pahar de bere, rece, nu este de lepadat.

Pofta buna frati gurmanzi de pretutindeni, oriunde va veti afla pe mapamond ! Incercati sa gatiti in casa, renuntati la semipreparate si mezeluri. Cred, ca nici procesatorii de carne, nu mai stiu toate “adausurile de bine”, de altfel atat de nesanatoase, pe care le amesteca cu carnea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri