O retete gustoasa de pizza rapida facuta in casa

Dupa cum spuneam si in alte dati, pe caldura, este omeneste sa stai cat mai putin langa aragazul care dogoreste, sa consumi preparate usoare, facute rapid, cat mai multe salate si fructe.

Pentru cina, o pizza este bine venita oricand, in orice familie, dar este si la indemana celor care inca nu au decis sa se “alieze” cu cineva, pentru o viata in comun. :D

Ingrediente de trebuinta pentru reteta. Pizza are avantajul ca se pot utiliza niste ingrediente de trebuinta, principale: faina trei nule, pentru aluat facut rapid, in casa sau aluat cumparat din market (doar de catre cei care, chiar nu vor sa stationeze prin bucatarie, decat ocazional), suc de rosii, din cel ramas prin camara, din toamna trecuta sau cumparat, la cutie, din market.

Ca ingrediente de trebuinta, pentru umplutura aluatului, se poate folosi ce are fiecare, prin frigider: parizer, costita, salam, cascaval, branza, oua, sunca afumata, carne tocata, carne proaspata, feliata subtire si calita rapid, ciuperci, legume, prosciutto, masline, peste in ulei, de la conserva, peste afumat sau peste marinat, fructe de mare, etc. Intr-un cuvant, orice ai prin frigider se poate pune intr-o pizza gustoasa, imaginatie sa ai, sa-ti faca placere sa improvizezi si sa prepari. Este utila si o anume doza de risc culinar (!?), care sa te scoata din cotidian.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY

Condimente utile: sare grunjoasa, piper boabe, rozmarin, cimbru, coriandru, boia de ardei iute si boia de ardei dulce.

“Umplutura” pentru pizza (de fapt se pune peste aluat) este la alegerea fiecarei gospodine, care sa nu fim naivi, va tine cu siguranta, cont, de preferintele celor care au “comandat” pizza, la cina. Se pot face cele mai nastrusnice combinatii, pentru umplutura pizzei. :P

Aluatul pentru pizza rapida se prepara din: 1 Kg faina, 500 ml apa, 10 grame de drojdie, 2 lingurite cu sare grunjoasa, 100 ml de ulei de masline, coriandru macinat fin.

Sper ca s-a bagat de seama ! Am scris cantitatile, pentru aluat. Asa zicea sotia mea, ca a vazut la un maistru bucatar, candva, care sublinia, ca numai respectand strict reteta, va iesi aluatul cum trebuie. :( Aiurea ! Iese si daca pui la ochi. :)


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri