ghid pentru o viaţă împlinită

Paste cu ciuperci si sos de gorgonzola

O reteta savuroasa de paste cu ciuperci si sos de gorgonzola

Paste cu ciuperci si sos de gorgonzola – ingrediente:

  • 200 gr ciuperci Paste cu ciuperci si sos de gorgonzola
  • 250 gr paste
  • 100 gr gorgonzola
  • 2 linguri smantana
  • 100 ml lapte
  • 1/4 lingurita oregano
  • sare
  • piper
  • 3 litri apa
  • 2 linguri ulei

Din aceste ingrediente vor iesi 4 portii de paste cu ciuperci si sos de gorgonzola.

Timpul de preparare al acestei retete este de 15 min.

Modul de preparare a retetei de Paste cu ciuperci si gorgonzola:

1. Pentru inceput, punem intr-o oala apa uleiul si sarea la fiert pentru a pune pastele. Avantajul pastelor luate de noi este ca le fierbem doar 5 min si sunt gata ( firma de porductie este Agnesi si se cheama Festaiola, exact cu arata in poze). Intr-o tigaie punem ciupercile tocate marunt cu putin ulei si le lasam 5 minute sub capac. Apoi adaugam si gorgonzola, mestecam continuu, la un foc potrivit pana se topeste toata.
2. Cand incepe sa fiarba apa, punem pastele, iar peste gorgonzola topita punem laptele si lasam 1 minut pana incepe sa fiarba. Stingem ochiul aragazaului si adaugam smantana, oregano, sare si piper dupa gust. Sosul este gata!
3. Trecem pastele printr-un jet de apa rece si le punem in tigaie impreuna cu sosul. Mestecam bine si le servim imediat.

Va urez pofta mare si buna la aceste paste cu ciuperci !

Tips: Aceste Paste cu ciuperci si sos de gorgonzola se vor servi imediat ce se scot de pe aragaz, deoarece sosul de gorgonzola se intareste destul de repede.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul culinare.tv

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Paste cu ciuperci si sos de gorgonzola.