Cotlet de porc cu legume la gratar

O reteta savuroasa de cotlet de porc cu legume la gratar

Am ales o reteta clasica, din cotlet de porc, iar pentru garnitura am preferat legume stropite cu ulei de masline. Si, ca sa nu fie o masa banala, am marinat carnea cateva ore.

Pentru 2-3 portii avem nevoie de:

  • 500 g cotlet porc Cotlet de porc cu legume la gratar. Reteta cotlet de porc cu legume la gratar
  • 2 ardei
  • 2 dovlecei
  • 2 rosii
  • 1 ceapa (optional)
  • o bucatica mica de unt (optional)
  • 4 linguri ulei de masline aromat
  • 50 ml vin
  • 2 catei usturoi
  • cimbru
  • sare, piper

Cotletele de porc le ungem cu putin unt, le frecam cu sare, piper si cimbru. Le asezam intr-un bol si turnam peste ele vinul si usturoiul pisat, acoperim vasul si dam la frigider cateva ore.Legumele le curatam, dovleceii si rosiile le taiem rondele groase cam de 0.5cm, ardeii ii taiem fasii, iar ceapa pe jumatate. Asezam pe gratar legumele si cu o pensula le ungem cu ulei de masline pe fiecare parte. Intoarcem legumele de cateva ori, pana cand sunt patrunse, dar putin al dente :) Cand legumele sunt gata, le punem intr-un bol acoperit, le condimentam cu sare, piper si cimbru.
Scoatem carnea de la frigider si o frigem pe gratar, cateva minute pe fiecare parte, pana este rumenita.
Iata o reteta rapida, pentru un pranz consistent, plin de arome. Din graba, n-am apucat sa calculez caloriile, dar la gratar nu se pune :)

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cotlet de porc cu legume la gratar.