Sunt ceva de vis - aluatul e fraged, crema acrisoara si racoroasa, fructele delicioase...

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Aluat:

  • 90 g unt
  • 1 lingura ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 praf de sare
  • 160 g faina

Umplutura:

  • 2 portocale
  • suc de la 1 lamaie
  • 100 g zahar
  • 80 g unt
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • fragi
  • mure

Mod de preparare:

Pentru prepararea aluatului amesteca ingredientele intr-o tigaie si pune totul pe aragaz, la foc mic, pana ce untul s-a topit si incepe sa faca bulbuci pe margine. Tot ce iti mai ramane de facut e sa torni untul fierbine intr-un bol incapator, peste160g faina (1 cup), sa omogenizezi toata treaba cu o furculita si sa pui aluatul la frigider, sa se racoreasca bine (macar jumatate de ora ). In 5 minute e gata - nu o sa mai folosesc nicio alta reteta de aluat de tarta de acum incolo - asta e perfecta! In timp ce aluatul se odihneste la rece, pune de un orange curd rapid. Amesteca coaja rasa si sucul de la portocale cu sucul de la lamaie cu zaharul si untul. Pune amestecul la foc mic, si in timpul asta, bate 2 oua cu 2 galbenusuri. Cand untul s-a topit, adauga putin din acest amestec peste oua si amesteca bine - astfel incalzesti putin ouale. Mai departe, toarna ouale incalzite peste mixtura din tigaie, da focul mic-mic si amesteca vigilent pana ce crema incepe sa se ingroase si capata consistenta unei smantani mai subtiri (va dura cam 15 minute, dar nu te da batut si nu trage chiulul de la amestecat - doar nu vrei sa faci omleta in loc de crema fina si delicioasa. Daca vrei sa fie super-fina crema, odata ajuns aici, poti sa o treci prin sita - mie, una, imi place sa simt coaja de portocala, asa ca am sarit peste pasul asta. Intoarce-te la aluat si aseaza-l cu degetele in forme de mini-tarte (sau intr-o forma de tarta mare) unse cu unt, inteapa-l cu o furculita si coace-l la 180 grade timp de 10-15 minute, pana e auriu. Lasa aluatul sa se raceasca putin si apoi umple generos fiecare tarta cu orange curd si aseaza deasupra fragi si mure din belsug.

Descoperiti si alte retete delicioase pe blogul: https://leblogpiquant.blogspot.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri