O reteta delicioasa de tiramisu

Poate multi dintre voi stiu deja reteta si poate multi deja au pus-o in aplicare pentru ca la cat de usor este de preparat ar fi greu de crezut ca nu ati incercat si voi macar o data (la mine prima oara a fost acum cateva zile, dar cred ca voi repeta in curand). Deci Tiramisu. Fara oua.

De ce avem nevoie: o cutie Mascarpone, o cutie smantana dulce (200 ml), cafea sau ness (cam 300 ml), 20 de piscoturi, 4 linguri de zahar pudra, esenta de rom, citeva linguri de coniac si putina bunavointa.

Branza mascarpone si smantana se freaca impreuna cu zaharul pudra pana se omogenizeaza (mixer sau lingura). Nu va speriati daca respectiva crema nu devine prea tare, dupa cateva ore la frigider totul se rezolva. In final se adauga esenta de rom si 2-3 linguri de coniac.
Eu am facut zeama pentru inmuiat piscoturi din ness (ma gandeam ca asta ar fi reteta originala), dar am vazut ca se poate folosi si cafea la filtru. Aici am folosit coniac din belsug si cateva picaturi de esenta de rom. Nessul/cafeaua trebuie sa fie reci.

Se inmoaie piscoturile in respectiva zeama aromata, se aseaza pe o tava, deasupra punandu-se crema Mascarpone. Un nou rand de piscoturi, un nou strat de crema, pana terminati materia prima. Prajitura tiramisu se pune la rece cel putin 6 ore. Si asta e tot. Usor, nu? Mai ales cand ai toate ingredientele la indemana…

Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul foodblog.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri