Aceasta prajitura am prestat-o cu ceva timp in urma si pot sa va garantez ca este super gustoasa. Merita incercata!

Ingredientele

Pentru blat iti trebuie:

  • 6 albusuri
  • 200 grame zahar
  • 200 grame nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de copt

Pentru crema iti trebuie:

  • 10 linguri de zahar
  • 220 grame unt
  • 200 g nuca
  • 200 g ciocolata neagra
  • 5 linguri ulei
  • 6 galbenusurile ramasa de la blat

Mod de preparare:

Pentru blat pregatesti asa:

Separi ouale.Bati albusurile spuma,adaugi nuca macinata,zaharul faina si praful de copt. Dupa ce coci blatul torni peste el asa fierbinte 200 g ciocolata alba razalita sau topita(cu 3 linguri ulei). Eu am ales varianta de razalita peste blatul fierbinte.Se da la rece.

Pentru crema pregatesti asa:

Caramelizezi 5 linguri de zahar si adaugi untul.Adaugi apoi galbenusurile frecate cu celelate 5 linguri de zahar si nuca zdrobita marunt.Amesteci crema si o pui la fiert pina se ingroase si apoi se lasa la rece.Se intinde peste blatul cu ciocolata alba,peste care torni ciocolata neagra topita cu cele 5 linguri ulei(eu am ales varianta frisca peste crema si pot sa va spun ca e super buna si o voi avea mereu in carnetelul meu de prajituri)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Mai multe retete delicioase si interesante puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri