O reteta gustoasa de carbonara cu mazare noua si tarhon

Eu sunt un mare fan al tarhonului. Imi place la nebunie aroma lui delicata, care nu mai seamana cu nimic altceva. Asa ca m-am gandit sa combin 2 mari pasiuni ale mele, tarhonul si mazarea noua, intr-o farfurie de carbonara care a iesit muuult peste asteptarile mele! Just wonderful!

Nimic nu poate fi mai simplu! In timp ce fierbi pastele in apa sarata (dupa indicatiile de pe ambalaj), toaca vreo 300g pancetta/bacon/slaninuta afumata in bucatele nu prea mici si rumeneste-le intr-o lingura de ulei de masline.

Cu un minut inainte sa fie gata pastele arunca langa ele, in oala, o mana de mazare noua. Scurgele-le si toarna pastele+mazarea in tigaia cu porcarii. Amesteca vitejeste, presara deasupra o jumatate de legatura de tarhon maruntita si stinge focul.

The final touch: sosul - amesteca 1 ou batut cu 50ml smantana lichida si toarna-l peste pastele fierbinti. Caldura pastelor se va acupa de ou, si va rezulta un sos cremos si perfect (s-ar putea sa fie prea gros, insa - daca asa stau lucrurile, il poti dilua cu putina apa, asa cum am facut si eu).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

Presara piper proaspat macinat si parmezan ras deasupra si devoreaza-le cu multa pofta!

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri