O reteta gustoasa de supa crema de pui

Tocmai am terminat sa pregatesc aceasta Supa crema de pui care a iesit absolut delicioasa. Mi-am adus aminte de zilele cand Yannis era bebe si trebuia sa ii pregatesc ceva usor de papat, asa ca m-am gandit sa ne alintam si ne-am pregatit si noua o supa crema de pui. Nu ma asteptam sa fie chiar atat de buna, plus ca este destul de consistenta, iar Yannis la cat este de mofturici la mancare nici nu a clipit din ochi si a golit toata farfuria.

Asa ca va invit si pe voi sa o pregatiti. Pentru un pranz aceasta supa crema de pui este alegerea perfecta, iar daca se poate servi si in aer liber, atunci i se poate da nota maxima.

Pentru aceasta reteta de Supa crema de pui veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • carne de pui – 1 kg
  • ceapa – 2 buc
  • morcov – 2 buc
  • radacina de telina – 150 gr
  • cartofi – 3 -4 buc
  • piper alb – un varf de cutit
  • patrunjel – o legatura
  • smantana – 5 linguri
  • lapte – 100 ml
  • sare si piper dupa gust

Timpul de preparare este de 1,5 ore si din aceste ingrediente vor iesi 6 portii de supa crema de pui.

Supa crema de pui – Mod de preparare:

1. Pentru inceput, punem intr-o oala puiul spalat bine si legumele: ceapa, morcovul, telina, la fiert la un foc potrivit pentru o ora. Se spumeaza periodic pentru a avea o supa curata. Cu 10 minute inainte de expirarea timpului se pun si cartofii. legume fierte pentru supa 300x204 Supa crema de pui

2. Dupa expirarea timpului scoatem puiul si legumele in recipiente diferite. Trecem printr-o sita supa ramasa intr-o cratita curata. Scoatem carnea de pe oase si le punem impreuna cu legumele, apoi le mixam. Periodic se adauga cate putina supa strecurata.

3. Adaugam totul in oala, punem restul supei, smantana, laptele, potrivim de sare si piper, adaugam si piperul alb, acesta va da un gust deosebit supei, punem verdeata tocata marunt, inchidem aragazul si lasam totul sub capac pentru 5- 10 min.supa mixata 300x224 Supa crema de pui

4. In acest timp, putem pregati rapid cateva crutoane din paine pentru o supita desavarsita. Intr-o tava asezam painea taiata cubulete cat si untul. Se lasa la cuptor pentru 5- 10 min, pana se intaresc crutoane, iar apoi se vor servi la supa crema de pui.

Va doresc pofta buna la aceasta supa crema de pui!

Pe culinare.tv puteti descoperi mai multe retete gustoase.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri