ghid pentru o viaţă împlinită

Pizza cu soia

Pizza cu soia, o reteta excelenta pentru vegetarieni, dar si pentru cei ce prefera mancarea sanatoasa.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 15 g drojdie
  • sare
  • 2-3 linguri ulei
  • 150 g faina integrala
  • 200 g faina alba
  • 30 g soia cuburi
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 10-12 masline
  • 50 g porumb dulce
  • 50 g ciuperci fierte
  • 2 linguir pasta de tomate
  • 200 ml suc de rosii
  • ½ lingurita rozmarin
  • 1 lingurita miere

Mod de preparare:

Se pregateste aluatul: drojdia se amesteca cu putina apa calda si cu sare. Se lasa la loc cald cam 15 minute, dupa care se adauga faina, uleiul si treptat apa calduta. Se amesteca usor pana se obtine un aluat elastic. Se lasa sa se dospeasca la loc cald. Intre timp se pregatesc ingredientele pentru pizza. Cuburile de soia se fierb in apa cu 2-3 foi de dafin, iar dupa ce s-au fiert, se taie feliute subtiri. Legumele si maslinele se taie feliute subtiri. Separat se amesteca pasta de tomate cu mierea, sucul de rosii si rozmarinul. Din aluatul care a crescut se intinde o foaie care se pune intr-o tava in care s-a presarat faina. Se da la cuptor doar 5 min, dupa care se scoate din cuptor si se unge uniform cu amestecul de tomate. Deasupra se presara cuburile de soia, legumele si maslinele taiate feliute, ciupercile si bobitele de porumb. Tava se da la cuptor si se lasa la foc mijlociu cca 30 min, rumenindu-se frumos.

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pizza cu soia.