ghid pentru o viaţă împlinită

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare este o ciorba traditionala foarte gustoasa si foarte satioasa.

Dificultate: medie

  • 1 ceapa potrivita
  • 2 morcovi decojiti, taiati marunt
  • 1 mana de orez
  • 2 linguri ulei pentru calit
  • 1-2 L de apa
  • suc de rosii dupa gust
  • bors

Perisoare:

  • 1/2 Kg carne tocata
  • 1 mana de orez
  • miezul de la o felie de paine, inmuiat in apa si stors
  • bine
  • 1 ou
  • patrunjel tocat
  • ceapa tocata
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Se pregatesc perisoarele astfel: se amesteca toate ingredientele, si apoi se formeaza cu mana (uda, pentru a nu se lipi) din compozitie bilute de marimea unei nuci. Ciorba se prepara astfel: ceapa se spala si se taie fideluta si se caleste in ulei incins. Se adauga morcovii taiati cubulete si orezul, si se caleci 5 minute. Apoi se adauga apa si se lasa la fiert cam un sfert de ora, dupa care se pun perisoarele. Se lasa se fiarba, si dupa cateva clocote se adauga sucul de rosii si borsul. Se potriveste de sare si piper si se lasa pe foc pana cand perisoarele sunt fierte, iar la final se adauga patrunjel tocat.

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ciorba de perisoare.