Ingredientele pentru blat:
- 200 gr ciocolata neagra(sau de lapte)
- 125 gr unt la temperatura camerei
- 200 gr zahar
- 4 oua
- 4 linguri de faina
Se topeste untul si ciocolata impreuna, pe foc, apoi se adauga galbenusurile frecate, se adauga faina amestecata cu zaharul si la urma albusurile batute cu un varf de cutit de sare. Albusurile se amesteca foarte usor in compozitie. Se toarna totul intr-o tava unsa cu unt si se da la cuptor 25 de minute la 200 grade C /400 f
Ingredientele pentru crema ganache:
- 300 g ciocolata amaruie (cu lapte, sau jumate cu lapte,jumate amaruie)
- 300ml frisca lichida
- 1 lingura cu unt
Se topeste ciocolata impreuna cu frisca lichida la baia de abur,dupa care se lasa la rece 5 ore. Se bate cu mixerul pina rezulta o crema pufoasa. Se adauga lingura de unt si esenta de migdale.Se umple tortul.
Se da la frigider 2 ore,dupa care se serveste.
Enjoy!
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie