Aveti nevoie de: un muschi de vita ori chiar carne de pasare (in poze este pulpa de curcan) de aprox. 5-600 g, inca 100 g de carne de porc, o felie de paine, o ceasca de lapte dulce, o ceapa, un ou, sare, piper, verdeata, 50 g cascaval (optional), 250 ml vin alb.
Se curata muschiul de pielite si se bate cu ciocanul pana cand se subtiaza si capata o forma dreptunghiulara.
Cele 100 g de muschi de porc se dau prin masina impreuna cu felia de paine muiata in lapte. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt apoi se caleste in ulei. Dupa ce s-a calit, se scurge de ulei si se amesteca cu tocatura, apoi se mai adauga un ou intreg, sare, piper, marar si patrunjel tocat. Se face un amestec omogen care se pune peste bucata de muschi. Pe deasupra se pune cascavalul taiat in cateva felii subtiri.
Se leaga strans muschiul, sau se coase cu sfoara. Se da la cuptor intr-o tava cu putin ulei si paharul de vin, acoperita cu folie la foc potrivit. Dupa 30-40 de minute se scoate folia si se lasa muschiul inca 15-20 de minute sa se rumeneasca frumos pe deasupra.
Cand este gata, se scoate pe un platou, apoi cand e rece se feliaza. Se serveste ca aperitiv sau ca fel principal cu sote de legume ori cartofi prajiti si salata.
Pofta buna! :)
Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie