Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 500 g rosii
- 200 g fasole verde
- 300 g mazare
- 250 g morcovi
- 1-2 cepe
- 250 g ciuperci
- 2 ardei rosii
- 10-15 linguri orez bob lung
- 1-2 catei usturoi
- 100 g masline fara samburi
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
- sofran
- ulei masline.
Mod de preparare:
Rosiile se decojesc si se taie in bucatele, fasolea verde daca e prea lunga se taie in doua, morcovii si
morcovii se taie in bucatele mici, ciupercile si ardeii se taie felii subtiri. Ceapa si usturoiul se calesc putin iulei. Cand ceapa a devenit translucida se adauga: mazarea, fasolea verde, ardeii, morcovii, ciupercile si 1/2 lingurita sofran. Se amesteca 2-3 minute, se adauga orezul, sare, piper si se umple vasul cu apa. Se lasa la fiert 1.30-2 ore, la foc domol. Cu 30 minute inainte de a fi luat de pe foc, se adauga maslinele. Se serveste cald si pentru un plus de savoare se mai poate adauga in momentul servirii, o lingurita ulei masline.
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor